2023 Resmi Tatil Günleri

      2023 Resmi Tatil Günleri

      2023 RESMİ TATİL GÜNLERİ

      Yılbaşı Tatili

      1 Ocak Pazar
      1 GÜN TATİL

      Ramazan Bayramı

      20 Nisan Arefe, 21 – 22 -23  Nisan cuma, cumartesi, pazar

      3,5 GÜN TATİL

      Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

      23 Nisan Pazar

      1 GÜN TATİL

      Emek ve Dayanışma Günü

      1 Mayıs Pazartesi

      1 GÜN TATİL

      Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı

      19 Mayıs Cuma

      1 GÜN TATİL

      Kurban Bayramı

      27 Haziran Salı Arefe, 28 Haziran Çarşamba, 29 Haziran Perşembe, 30 Haziran Cuma, 1 Temmuz Cumartesi.

      4.5 GÜN TATİL

      Demokrasi ve Millî Birlik Günü

      15 Temmuz Cumartesi
      1 GÜN TATİL

      Zafer Bayramı

      30 Ağustos Çarşamba
      1 GÜN TATİL

      Cumhuriyet Bayramı

      29 Ekim Pazar
      1,5 GÜN TATİL

      2023 Resmi Tatil Günleri

      Yıl içinde pek çok yeri keşfetmek istiyoruz fakat ne kadar gezersek gezelim, hep aklımızda olup bir türlü gezmek için zaman yaratamadığımız yerler de oluyor. Her yeni yıl başlangıcında, çoğu kişinin aklında “Bu yıl resmi tatiller hangi güne denk geliyor?” ve “Resmi tatillerde ne yapabiliriz?” gibi sorular var. 2023’de resmi tatillerin kaç gün olduğunu öğrenip planınızı yaparsanız hem uygun fiyata uçak bileti satın alabilirsiniz hem de konaklamalarınız için erken rezervasyon fırsatlarından yararlanma imkanı bulabilirsiniz. Planınızı önceden yapın, 2023 resmi tatil günleri için hayalini kurduğunuz o tatillerde yerinizi hemen alın!

      1 Ocak 2023 – Yılbaşı

      2023’ün ilk günü pazara denk geliyor. Yılın ilk resmi tatili hafta sonuna gelse de, bunu yine hafta sonunu değerlendireceğiniz kısa bir tatile çevirerek yeni yıla güzel bir başlangıç yapabilirsiniz. Yılbaşı tatilinin denk geldiği hafta sonu için plan yaparak kayak tatiline çıkabilir ve yeni yıla bembeyaz zirvelerde merhaba diyebilirsiniz. Kış sporlarına alternatif olarak Kapadokya’yı da düşünebilirsiniz. Şehre yakın oteller de kısa süreli bir hafta sonu tatili için idealdir. Dilediğiniz otelde yerinizi ayırtabilir ve yeni yıla muhteşem bir başlangıç yapabilirsiniz.

      21-23 Nisan 2023 – Ramazan Bayramı

      2023 yılında Ramazan Bayramı, 21 Nisan Cuma günü başlayıp, 23 Nisan Pazar günü sona eriyor. Arife günü de 20 Nisan Perşembe gününe denk geliyor. Yarım gün olan arife günü tatili ile birlikte Ramazan Bayramı tatili resmi olarak 3,5 gün sürüyor. Perşembe günü yarım gün ek izin ile Ramazan Bayramı tatilini, dilerseniz sevdiklerinizle beraber geçireceğiniz 4 günlük bir tatil olarak değerlendirebilirsiniz.Havaların yavaş yavaş ısınmaya başladığı bu dönemde Akdeniz’de, şahane manzaralar eşliğinde benzersiz bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz.

      23 Nisan 2023 – Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

      2023 yılında, 23 Nisan resmi tatili de tıpkı yılbaşı gibi pazar günü olacak. Ayrıca 20 Nisan Perşembe Arife günü ile başlayıp 3,5 gün resmi tatil sunan Ramazan Bayramı’nın son günü de 23 Nisan Pazar gününe denk geliyor. Arife günü yarım gün ek izin alarak 23 Nisan haftasını 4 günlük uzun bir hafta sonu tatili olarak değerlendirebilirsiniz.Havaların iyice ısındığı bahar günlerinde, çocuklarınızla birlikte aile boyu tatilin tadını çıkarmak ayrı bir keyif… Nisan ayında Kazdağları’nda yeşillikler içinde, oksijen dolu bir tatile çıkabilirsiniz.İsterseniz Kazdağları otellerini inceleyerek size uygun oteli seçebilir isterseniz de çocuk dostu otellerde yerinizi ayırtabilirsiniz. Bahar mevsiminin en güzel günlerinde çocuklarınızla beraber doğa ile iç içe vakit geçirmek için bu fırsatı mutlaka değerlendirin!

      1 Mayıs 2023 – Emek ve Dayanışma Günü ve Ramazan Bayramı Arifesi

      2023 yılında 1 Mayıs resmi tatili, pazartesi gününe rastlıyor ve cumartesi ile beraber 3 gün sürecek bir hafta sonu planı için fırsat sunuyor. Baharın kendini iyiden iyiye hissettirdiği mayıs başında,şehirden fazla uzaklaşmadan doğa ile başbaşa olabileceğiniz yerleri keşfe çıkabilirsiniz. Dilerseniz Cuma akşamından itibaren hafta sonu planınızı başlatıp Ege otellerine doğru yol alabilir, doğanın iyiden iyiye canlandığı bu dönemde, kısa da olsa unutulmaz anılar biriktirebileceğiniz bir tatil için yola çıkabilirsiniz.

      19 Mayıs 2023 – Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

      19 Mayıs tatili 2023 yılında cuma gününe denk geliyor. Hafta sonundan hemen önceki güne denk gelen bu 1 günlük tatili, bulunduğunuz bölgeden çok uzaklaşmadan kısa gezilerle değerlendirebilirsiniz.Eğer hafta sonu çalışıyorsanız, 20 Mayıs Cumartesi günü için de izin alarak hafta sonuna bağladığınız 19 Mayıs tatilinizi, 3 günlük uzun bir hafta sonu tatiline dönüştürmeniz de mümkün! Bu uzun hafta sonu tatilinde, Türkiye’nin saymakla bitmeyen doğal güzelliklerini yakından tanıma fırsatı bulabilirsiniz.

      28 Haziran – 1 Temmuz 2023 – Kurban Bayramı

      2023 yılında Kurban Bayramı, 28 Haziran Çarşamba günü başlayıp 1 Temmuz Cumartesi günü sona eriyor. Arife günü ile birlikte Kurban Bayramı’nda 4,5 günlük bir resmi tatil sizi bekliyor. Bayramın son günü hafta sonuna denk gelse de 27 Haziran Salı olan arife günü ile birlikte bayramdan sonraki pazar gününü de hesaba katınca, 5,5 günlük bir tatil bulunuyor. Yarım gün tatil olan arife günü için yarım gün daha ek izin kullanarak bu süreyi 6 güne çıkarmanız mümkün. Hatta dilerseniz pazartesi gününü de katacağınız 1,5 günlük ek izinle çok daha uzun bir tatil planı yapabilirsiniz. Kurban Bayramı tatili, 2023 yılının en uzun resmi tatili denebilir. Yazın en sıcak günlerine denk gelen bayram tatilinde Ege sahillerine keşfe çıkabilirsiniz. Birbirinden güzel koylara ev sahipliği yapan Ege’de, Marmaris, Bodrum ve Fethiye sizi bekliyor! Dilerseniz daha da güneye inerek Akdeniz bölgesinde Belek, Kemer, Side ve daha birçok tatil beldesinde yazın tadını çıkarabilirsiniz.

      30 Ağustos 2023 – Zafer Bayramı

      30 Ağustos tatili 2023 yılında,haftanın tam ortası olan çarşamba gününe denk geliyor. Bu bir günlük tatili, haftaya renk katmak için yakın bölgelerde günübirlik bir seyahat ile değerlendirebilirsiniz.Şehirden çok uzaklaşmadan,yakın yerlerde huzur bulacağınız kısa bir mola verebilirsiniz. Ek izin alma imkanınız olursa pazartesi ve salı günü için izin alıp hafta sonunu da bağlayacağınız uzun bir tatil de planlayabilirsiniz.

      29 Ekim 2023 – Cumhuriyet Bayramı

      2023 yılında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, cumartesi gününe denk geliyor. Ancak 29 Ekim’de 1,5 günlük bir resmi tatil olduğu için tatil, 28 Ekim Cuma günü öğleden sonrası itibarıyla başlamış oluyor. 28 Ekim’de yarım gün daha izin alarak resmi tatili hafta sonu ile bağlayabilir ve 3 günlük bir mola imkanı yakalayabilirsiniz. Bu tarih Yedigöller’in tam mevsimi… Yedigöller otellerinde yerinizi ayırtıp,sarı,kırmızı, turuncu ve yeşilin bin bir tonunu barındıran bir doğada, huzur dolu bir tatil geçirebilirsiniz.

      Resmi Tatillerde Ne Yapabilirim?

      2023 resmi tatil günlerinde yurt içinde plan yaparak, kısa seyahatlere çıkabilirsiniz. Türkiye’nin görülmeye değer doğal güzelliklerini keşfetmeye zaman ayırabilirsiniz. Peribacalarının güzelliğini kuşbakışı izlemek için Kapadokya otellerinde yer ayırtabilirsiniz. Çocuklarınızla birlikte eğlenceli tatil deneyimi yaşamak için Çocuk Dostu Otelleri tercih edebilirsiniz.

      Resmi Tatillerde Nereye Gidebilirim?

      Unutulmaz bir kış tatili için kayak otellerine gidebilirsiniz. Hem eğlenip hem de dinlenebileceğiniz bir tatil için termal suları ile ünlü olan şehirleri ziyaret edebilirsiniz. 2023 resmi tatil günlerinin yaza denk gelen günlerinde Akdeniz ve Ege’yi keşfedebilirsiniz. Doğa ile baş başa kalabilmek için Bolu, Ağva ve Sapanca gibi yerlerde tatil yapabilirsiniz.

      2023’de Toplam Kaç Gün Resmi Tatil Var?

      2023’de resmi olarak tatil sayılan gün sayısı 15,5’tur. Bu günleri ek izinlerle hafta sonu ile birleştirdiğinizde çok daha fazla gün tatil yapma fırsatı bulabilirsiniz.

      2023 Resmi Tatiller Takvimi

       Yılbaşı: 1 Ocak 2023 Pazar

      Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı: 23 Nisan Pazar

      Emek ve Dayanışma Günü: 1 Mayıs Pazartesi

      Ramazan Bayramı Arefe (Öğleden Sonra): 20 Nisan 2023 Perşembe

      Ramazan Bayramı 1. Gün: 21 Nisan 2023 Cuma

      Ramazan Bayramı 2. Gün: 22 Nisan 2023 Cumartesi  

      Ramazan Bayramı 3. Gün: 23 Nisan 2023 Pazar

      Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı: 19 Mayıs Cuma

      Kurban Bayramı Arefe (Öğleden Sonra): 27 Haziran 2023 Salı

      Kurban Bayramı 1. Gün: 28 Haziran 2023 Çarşamba

      Kurban Bayramı 2. Gün: 29 Haziran 2023 Perşembe

      Kurban Bayramı 3. Gün: 30 Haziran 2023 Cuma

      Kurban Bayramı 4. Gün: 1 Temmuz 2023 Cumartesi

      Demokrasi Bayramı: 15 Temmuz Cumartesi

      Zafer Bayramı: 30 Ağustos Çarşamba

      Cumhuriyet Bayramı (Öğleden Sonra) : 28 Ekim Cumartesi

      Cumhuriyet Bayramı: 29 Ekim Pazar

      YORUMLAR

      Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.