Yüzdeki Yağ Bezeleri Neden Olur? Nasıl Geçer?

    Yüzdeki Yağ Bezeleri Neden Olur? Nasıl Geçer?

    Yüzdeki Yağ Bezeleri Neden Olur? Nasıl Geçer? Aynı zamanda diğer ismi “Milia” olarak ta bilinen ciltte oluşan yağ bezeleri cildin kusursuz ve pürüzsüz görünmesine engelliyor. Genellikle göz çevresinde ve çene kısımlarında yoğun olarak görülen yağ bezeleri, sağlığımız açısından tehlikeli değildir, fakat estetik olarak olumsuz bir etki bırakmaktadır. Yüzdeki yağ bezeleri neden olur? Yüzdeki yağ bezelerin nedenlerini ve yüzdeki yağ bezeleri nasıl geçer? bunların sebeplerini öğrendikten sonra pürüzsüz ve hayalinizdeki cilde sahip olabilirsiniz.

    Yüzde oluşan yağ bezeleri çoğunlukla kendi kendine geçmesi ile bilinse de büyük ve iltihaplı olması durumlarında dermatolağa gitmek gereklidir. Evinizde yağ bezelerine, merhem kullanarak küçülmesini ve daha sonra da yok olmasını sağlayabilirsiniz. Sirke, çay ağacı yağı veya Hint yağı da bezelerin küçülmesini sağlamaktadır. Bu uygulamalara rağmen yağ bezeleri küçülmez ya da patlamazsa kesinlikle bir cilt doktoruna göstermeniz gereklidir. Yağ bezelerinden nasıl kurtulacağınızı ve nelerin iyi geleceğini sizin için kaleme aldık.

    Yüzde Yağ Bezesi Neden Olur?

    Bu konuda uzmanlar, “Yüzdeki yağ bezeleri neden olur?” sorusunun kesin bir yanıtı olmadığını söylemektedir. En belirgin milia yani yağ bezesi oluşumunun nedeni ise genetik faktörler olarak gösteriliyor. yağ bezesi oluşumunun nedenlerini sıralamamız gerekirse;

    • Aşırı veya dengesiz beslenme
    • Yağlı yiyecekler tüketmek
    • Kanda yağ artışı
    • Aşırı kafein tüketimi
    • Uykusuzluk
    • Stres
    • Yüksek kolesterol
    • Korumasız güneşlenmek
    • Cilt hassasiyeti

    Cildinde yağ bezesi varsa, evde yağ bezesi nasıl geçer çözümleri aramak yerine, ilk iş bir dermatologa danışmanı öneririz. Yüz kısmında  oluşan yağ bezeleri genellikle yağlı ciltlerde meydana gelmektedir. Yağ bazlı cilt bakım ürünleri kullanmak ve yağlı besinler tüketmek ciltteki yağ bezelerinin artmasına neden olmaktadır.

    Yüzdeki Yağ Bezeleri Nasıl Geçer?

    1. Aloe Vera jeli kullanmak

    Aloe Vera doğanın bizlere vermiş olduğu en zengin nemlendirici ve cilt onarıcı içeriklerin başında gelmektedir. Aloe Vera bitkisini ikiye bölün ve içindeki sarı jeli akıtın. Geriye kalan şeffaf jelden küçük parça alarak yağ bezesinin üzerine yerleştir. Düzenli olarak aloe vera jeli kullanmak yağ bezelerinin küçülmesini sağlamaktadır.

    2. Soğan kürü yapmak

    Soğanı içme suyunda kaynatarak yemekten önce ve sonra içmek ciltteki yağ bezelerinin azalmasına yardımcı olmaktadır.

    3. Sarımsak bakımı yap

    Antibiyotik özelliği ile bilinen sarımsak, ciltteki yağ bezelerine doğal çözüm olarak önerilmektedir. Sarımsağı iyice ezin daha sonra üzerine 3 damla elma sirkesi ve zeytinyağı damlatılır. Bir gece boyunca dolapta bu karışımı beklettikten sonra, ertesi gün hazırlamış olduğumuz bu kürü yağ bezelerinin üzerine uygulayarak küçülmesine yardımcı oluruz.

    4- Çay ağacı yağı

    Çay ağacı yağının bakterileri temizleme ve iltihabı önleyici özelliği mevcuttur. Gün içerisinde 2 kez direkt olarak yağ bezesinin üzerine ya da çevresine sürebilirsiniz. Bu sayede yağ bezesinin iyileşme süresi kısalır ve bakteriler de temizlenerek enfeksiyon riskinin önüne geçer.

    5- Hint yağı

    Yağ bezesinin üzerine düzenli olarak Hint yağı sürerek boyutunun küçülmesini sağlayabilirsiniz. Küçük bir parça pamuğun üzerine Hint yağı dökerek yağ bezesinin üstüne yerleştirin. Üzerine sıcak havlu koyarak daha etkili olmasını da sağlayabilirsiniz.

    6- Elma Sirkesi

    Elma sirkesi özellikle enfeksiyon riskini önleyen, yağ bezesinin temizlenmesinde oldukça da etkilidir. Sirkeyi yağ bezesinin üzerine dökün sonra yara bandı ya da bir kumaş parçası ile kapatarak bir süre bekletin. Sonra yumuşak bir şekilde bölgeyi temizleyebilirsiniz.

    göz çevresinde çıkan yağ bezeleri

    Yağ Bezeleri Kendi Kendine Geçer Mi?

    Epidermal kist de denilen yağ bezelerinin kendi kendine kaybolduğu ya da aralıklarla aynı yerden bir görünüp bir kaybolduğu olmaktadır. Göz çevresinden çıkan yağ bezeleri genellikle kendi kendine geçen türde yağ bezeleri değildir.

    Göz Çevresindeki Yağ Bezesi Göze Zarar Verir Mi?

    Hayır, göz sağlığına herhangi bir olumsuz etkisi yoktur. Daha çok estetik görüntü olarak bir rahatsızlık vermektedir.

    Yağ Bezesi Tekrar Çıkar Mı?

    Evet tekrardan çıkabilir. Bunun için de tedavi olmadan önce ya da sonra yağ bezesi ile ilgili doktora görünmek faydalı olmaktadır. Tekrar çıkmaması için, yağ bezesine sebep olan şeyin ne olduğu tespit edilmeli ve tedavisi yapılmalıdır.

    Yağ Bezesi Tedavisi İz Bırakır Mı?

    Bırakmaz, bırakmaması da gerekir. Her uygulamada olduğu gibi yağ bezesi tedavisinde de uygulamayı yapan kişinin kim olduğu ve klinik ortam belirleyicidir. Doktor kontrolünde, cilt bakım kliniklerinde, işinin ehli tecrübeli uzmanlarca uygulanan yağ bezesi tedavileri, genellikle, iz kalmaz.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.