Normal Doğum Kaçıncı Haftada Olur?

Normal Doğum Kaçıncı Haftada Olur?

Normal Doğum Kaçıncı Haftada Olur?

Anne adayları bebeğini kucağına almak için sabırsızlıkla bekler. Birçok anne adayı sağlıklı olduğu için normal doğumu tercih etmektedir. Normal doğum yapacak olan anne adayları kaçıncı haftada normal doğum yapılacağını merak etmektedir.

Aşağıdaki yazımızda anne adaylarının merak ettiği “Normal doğum kaçıncı haftada olur?” sorusunun cevabı yer almaktadır.

Normal Doğum Nedir?

Normal doğum, bebek sahibi olacak anne adayları tarafından merak edilen bir durumdur. Hamilelik sürecinde anne adayları normal doğum yapabilmesi için hazır hale getirilmektedir. Doktor tarafından normal doğuma engel bir durumu olmayan kişiler, gerekli muayeneler ile belirlenerek doğal yollarla doğum yapılmasına izin verilmektedir.

Doktorlar tarafından en çok tercih edilen doğum şekli normal doğumdur. Çünkü normal doğum anne ve bebeğin sağlığı için daha faydalıdır.

Normal Doğumun Faydaları

Normal doğumun faydaları anne adayları tarafından merak edilmektedir. Aşağıda bebek bekleyen kişilerin merak ettiği normal doğumun faydaları yer almaktadır.

  • Yan etkiler ve doğum sonra enfeksiyon kanama gibi oluşabilecek riskler azdır.
  • Doğum sonrası ağrılar sezeryana göre daha azdır.
  • Bebeğin bağışıklık sistemi güçlü olur.
  • Normal doğum yapan kişiler daha erken taburcu olur. Bu durum maddi açıdan daha avantajlıdır.
  • Normal doğum yapan annelerin sütü daha erken gelir, bu nedenle bebeğin beslenmesi daha önce olur.

Normal Doğum Kaçıncı Haftada Gerçekleşir?

“Normal doğum kaçıncı haftada olur?” sorusunun cevabı anne adayları tarafından merak edilmektedir. Normal doğum, gebeliğin 38-40. haftasından itibaren gerçekleşmektedir. Doktorunuza danışarak bu konu ile ilgili detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Normal Doğum Nasıl Olur?

Normal doğumun nasıl olacağı anne adaylarının en çok merak ettiği sorularında gelmektedir. Normal doğum kasılmaların artması sonucunda yapılmaktadır. Normal doğum aşaması evrelerden oluşmaktadır. İlk evre bebeğin çıkışı olarak bilinir. İkinci evrede kasılmalar başlar ve doğum anına kadar devam eder. Son evre olan üçüncü evrede ise, bebeğin plasentadan ayrılması ile doğum gerçekleşmiş olacaktır. Bu evreden sonra bebeğinize merhaba diyebilirsiniz.

Normal doğum anında yaşanan sancılar anne adaylarını zorlayabilir. Fakat sezeryan ile doğumdan daha sağlıklı olduğu için doktorunuz da önerirse normal doğum tercih edilmelidir.

Normal Doğumun Belirtileri Nelerdir?

İlk kez anne olacak adayların birkaç hafta önceden bebek pelvis bölgesine iner. Genellikle bu durum kadından kadına değişmektedir. Bebeğinizin başı aşağıda olur ve çıkış sağlayacak pozisyondadır. Doğum başlamadan önce bebeğinizin durumunu doktorunuzla kontrol edebilirsiniz. Normal doğumun belirtileri aşağıda yer almaktadır.

  • Kanlı akıntı
  • Düzenli kasılmalar
  • Suyun gelmesi
  • Hafifleme hissi
  • Sırt ağrısı
  • Sık sık idrar çıkma ihtiyacı
  • Mutlu ve enerjik hissetme

Normal Doğumda Neden Dikiş Atılır?

Doğum esnasında hekimler tarafından doğumu kolaylaştırmak için ve kontrollü bir doğum sağlanması için rahim ağzı genişletilir. Bu nedenle vajinal duvara epiztomi adı verilen bir kesi yapılır. Bu kesi daha sonra hekim tarafından onarılmaktadır. Genellikle bir iki hafta içerisinde doğum sırasında yapılan kesi iyileşir. Dikişlerde enfeksiyon oluşmaması için bölgenin temizliğine dikkat edilmelidir.

Normal Doğumun Faydaları

Normal Doğum Dikiş Ağrısı Ne Zaman Geçer?

İlk kez doğum yapan kişilerde dikiş ağrısı daha da fazladır. Bu ağrılar hareket ederken daha fazla hissedilir. Ayrıca vajinanın temiz tutulması herhangi bir iltihaplanma olmaması için önemlidir. Vajina temiz tutulmadığı takdirde enfeksiyon riski bulunmaktadır. Enfeksiyon vb. bir durum olmadığında atılan dikişiler, 1- 2 hafta içerisinde iyileşir.  Buz kompresi ve istirahat ederek bu süreci daha az ağrı ile atlatabilirsiniz.

Normal Doğum Dikiş İltihaplanması Nasıl Anlaşılır?

Normal doğum yapan kişilerin sık karşılaştığı problemlerden biri de doğum sonrası atılan dikişlerin iltihaplanmasıdır. Dikişlerin şişmesi, morluk, kötü koku gibi belirtiler dikişlerin iltihaplandığının habercisidir. Böyle durumla karşılaşan kişilerin ilk olarak yapması gereken özel bölgesinin temizliğine dikkat etmektir. Tuvalet ihtiyacı giderildikten sonra alan böl su ile temizlenmeli ve güzelce kurulanmalıdır. Doktor tarafından verilen ilaçlar kullanılmalı ve dikişiler kontrol edilmelidir. Dikişlerde açılma vb. bir durum söz konusuysa mutlaka doktora başvurmalısınız. Doktor gerekli görürse dikişler yenilenebilir.

Normal Doğum Yapanlar Kaç Gün Hastanede Kalır?

Normal doğum yapan kişiler, bebekle ve annede herhangi bir sorun yoksa 24 saat takipte kalır. Sezeryanda bu süre daha uzundur.  Ayrıca bu süreçte annenin yürümesine, duş almasına, yemek yemesine izin verilir.

Kimler Normal Doğumu Kolay Yapar?

Annenin sağlık sorunlarının ( kalp rahatsızlığı, normal doğuma engel diğer sorunlar ) annenin kas yapılarının sağlam olması ve leğen kemiğinin çapının bebeğin çıkışına engel olmayacak şekilde olması yeterlidir.

Erkek Bebek Doğumu Kaçıncı Haftada Olur?

Erkek bebek kaç haftalık doğar sorusunun cevabı, erkek veya kız olması fark etmez, erkek bebeklerde de kız bebek doğumunda da 38 ve 41. haftalar gerçekleşir.

Bebek Kaçıncı Hafta Doğum Kanalına İner?

Doğum süreci yaklaştığı zaman bebeğin doğum kanalına ne zaman inebileceği belli olmamaktadır. Hamileliğin 36-37 haftalarında rahim kasları doğum için hazırlanmaya başlar bu haftalarda da genellikle bebeğin doğum kanalına inişi de başlamaktadır.

Normal Doğum Ne Kadar Sürer?

Normal doğum 3 aşamada gerçekleşir, ilk aşamada anne rahminde kasılmalar görülmektedir, 10 ile 20 dakikada bir gelen bu kasılmalar ilk gebelikte 14-15 saat sürmektedir. Bu aşamada rahim ağzı 8-10 santim açılır. 2. aşama bebeğin doğduğu aşamadır, bu aşamada annenin itme ve ıkınma hareketleri yapmasıyla birlikte bebek vajinal yoldan çıkışı başlar ve kısa sürede sonlanabileceği gibi 1-2 saati de bulabilir. 3. ve son aşama bebeğin plasenta rahimden ayrılma aşamasıdır.

Normal Doğum Hangi Hafta Belli Olur?

Normal doğumun birçok belirtisi mevcuttur, bunları hepsi birden annede görülmeyebilir, normal doğumun ne zaman başlayacağına en doğru kararı doktorunuz verecektir. Aşağıda sıraladığımız belirtilere dikkat etmenizi tavsiye ederiz.

  • Nişan (kanlı akıntı)
  • Düzenli kasılmalar
  • Suyun gelmesi
  • Sırt ağrısı
  • Hafifleme hissi
  • Sık sık idrara çıkılması
  • Enerjik ve mutlu hissetme

Şeklinde belirtileri bulunmaktadır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.